Het aankoopproces

Mercedes importeren

Het importeren van een auto uit het buitenland kan ingewikkeld zijn. Wij zijn bekend met het proces en leggen u het hieronder in stappen uit. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u een occasion wilt importeren. 


Stap 1. U heeft een occasion gevonden in het aanbod

Nadat u uw nieuwe auto gevonden heeft, kunt u direct een offerte aanvragen met één klik op de knop. Zijn er onduidelijkheden of heeft u vragen of opmerkingen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen per e-mail of telefoon

U wilt uw huidige auto inruilen

Wanneer u een auto wenst in te ruilen kunt u een afspraak maken om deze te laten taxeren. U kunt ook het importformulier invullen aan de rechter zijde van deze pagina. het inruilbedrag wordt in mindering gebracht op de aankoopprijs van uw nieuwe occasion.

 Uw auto wordt gereserveerd

Na overeenstemming corresponderen wij met de autodealer uit Duitsland en wordt uw auto gereserveerd. 

De aankoop wordt bevestigd

Na het reserveren, sturen wij u een bevestingsmail. Als u deze mail ondertekend heeft, is de aankoop officieel bevestigd. 

Aanbetaling en vervoer 

Als de bevestiging door ons in ontvangst is genomen en de afgesproken aanbetaling is voldaan zorgen wij voor het (verzekerde) transport en de administratieve afwikkeling in Duitsland. 

Uw auto arriveert in een van onze garages

Zodra uw auto bij ons in de showroom staat, krijgt u een bericht van aankomst. U kunt de wagen dan bezichtigen.

De auto wordt gekeurd  

Omdat de auto nog niet goedgekeurd is voor de Nederlandse wegen zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk een RDW-keuring wordt uitgevoerd. Daarbij verzorgen we de BPM-aangifte bij de Douane.

Uw auto gaat in stalling

Totdat het kentekenbewijs is afgegeven, staat uw auto bij ons in stalling. Natuurlijk is dit geheel kostenloos. Onze panden zijn elektronisch beveiligd.

Uw auto wordt geleverd

Zodra het kentekenbewijs en de kentekenplaten binnen zijn, maken wij met u een afspraak over het tijdstip van aflevering op een datum dat u uitkomt. Voor deze datum maken wij de auto afleverklaar. Dat houdt in dat de auto netjes gepoetst wordt, de auto nogmaals een technische check ondergaat en deze geheel klaar is voor gebruik. 

Uw ontvangt garantie en advies.

Omdat wij de occasions uitsluitend bij de Duitse dealerorganisatie importeren, zal in vele gevallen de fabrieksgarantie nog van kracht zijn. Indien de auto niet meer onder de fabrieksgarantie valt, worden onze auto's geleverd met 6 maanden garantie. Dit is in de prijs inbegrepen. In overleg is een uitbreiding tot 24 maanden garantie mogelijk. Zo bent u ervan verzekerd dat u nog een lange tijd kunt genieten van uw nieuwe auto.